Лановецький РМК

Меню сайту
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Лановецька ЗОШ №1
Борщівська ЗОШ
Юськовецька ЗОШ
Ванжулівська ЗОШ
Загірцівська ЗОШ
Іванковецька ЗОШ
Молотківська ЗОШ
Москалівська ЗОШ
Передмірська ЗОШ
Якимівська ЗОШ
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 121
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Репозитарій

Головна » 2017 » Лютий » 17 » Районний семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів
17:08
Районний семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів

17 лютого 2017 року відбувся районний семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів «Психологічна готовність випускників до зовнішнього незалежного оцінювання та професійне самовизначення учнів» на базі Юськовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Мета заходу:

- систематизувати знання практичних психологів та соціальних педагогів щодо особливостей психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу у готовності випускників до зовнішнього незалежного оцінювання та професійному самовизначенні учнів;

- надати методичні рекомендації щодо організації профорієнтаційної роботи з учнями у позакласний час; допомоги всім учасникам ЗНО виробити уміння адекватно діяти в стресових ситуаціях (надати практичні поради щодо профілактики посттравматичного стресового розладу, розкрити основні способи самодопомоги в стресовій ситуації, зокрема під час проходження ЗНО);

- формувати вміння педагогів з професійної компетентності  щодо  свідомого  вибору учнями майбутньої професії та допомоги учням у професійному становленні, а саме цілеспрямованому та поетапному процесі, враховуючи психологічні та вікові особливості учнів.

Учні школи радо зустріли учасників семінару музичними вітаннями та теплими побажаннями.

Фахівці психологічної служби навчальних закладів мали змогу поглибити та систематизувати знання щодо особливостей психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу в готовності випускників до зовнішнього незалежного оцінювання та професійного самовизначення учнів.

Цікавим та змістовним було тренінгове заняття "Карта самовизначення" для учнів 10-11 класів, яке підготували Кравчук Г.П. та Антонюк К.М.

Основною формою роботи було проведення майстер-класу для практичних психологів та соціальних педагогів "Психологічний супровід учасників навчально-виховного процесу під час підготовки до ЗНО", в ході якого тренери Кравчук Г.П. та Скидан С.Д. формували вміння з професійної компетентності педагогів з даного питання.

Кожен учасник отримав багато корисного та цікавого для своєї роботи.

Підсумком роботи був обмін досвідом учасників семінару-практикуму та вироблення методичних рекомендацій щодо організації профорієнтаційної роботи з учнями у позакласний час; допомоги всім учасникам ЗНО виробити уміння адекватно діяти в стресових ситуаціях (практичні поради щодо профілактики посттравматичного стресового розладу, основні способи самодопомоги в стресовій ситуації, зокрема під час проходження ЗНО).

Переглядів: 552 | Додав: Galuna | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: