Лановецький РМК

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Лановецька ЗОШ №1
Борщівська ЗОШ
Юськовецька ЗОШ
Ванжулівська ЗОШ
Загірцівська ЗОШ
Іванковецька ЗОШ
Молотківська ЗОШ
Москалівська ЗОШ
Передмірська ЗОШ
Якимівська ЗОШ
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 121
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Репозитарій

Головна » 2014 » Листопад » 25 » Обласний семінар методистів географії
11:48
Обласний семінар методистів географії

                      19 листопада 2014 року відбувся обласний семінар методистів, які відповідають за викладання географії та економіки, з проблеми: «Використання матеріалів комплексу «Зелений пакет» у процесі вивчення географії та економіки», на базі Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти. На семінарі було представлено досвід вчителів географії та економіки Лановецького району.

           Про пріоритетні технології освіти для сталого розвитку та їхню роль у         формуванні поведінки учнів виступив Вітенко І. М., методист ТОКІППО, кандидат географічних наук. Басок Т. Г., методист Лановецького РМК акцентувала увагу на ролі елективних курсів за вибором та факультативів у підвищенні ефективності географічної та економічної освіти. У своєму виступі  Білик В.Я. – заступник директора з НМР НВК «Лановецька ЗОШ №2 І-ІІІ ст. гімназія» презентувала шляхи формування екоцентристського світогляду  учнів з допомогою використання матеріалів «Зелений пакет» у навчально – виховному процесі ЗНЗ.

          У рамках семінару було представлено досвід роботи вчителів географії та економіки  з питань використання особистісно- зорієнтованих технологій на уроках географії та економіки через інтегрування матеріалів комплексу «Зелений пакет» (Кноль М.А. – вчитель географії та економіки НВК «Лановецька ЗОШ №2 І-ІІІ ст. –  гімназія»), розвитку творчих здібностей учнів шляхом використання інноваційного  навчального комплексу «Зелений пакет» (Васючка З. С. – вчитель географії та економіки Снігурівської ЗОШ І-ІІІ ст.), формування креативного мислення учнів на заняттях факультативу «Зелений пакет» (Гуменюк М.П. – вчитель географії та економіки Вишгородоцької ЗОШ І-ІІІ ст.).

            Учасники семінару прийшли до висновку, що пріоритетними технологіями у процесі викладання курсу «Зелений пакет» та формування екоцентристського   світогляду  учнів є особистісно орієнтовані інтерактивні технології. Впровадження «Зеленого пакета»в навчально- виховний процес сприяє активному залученню учнівської молоді до чи не найголовнішого завдання сьогодення — екологічної освіти та освіти задля сталого розвитку, адже проблема збереження довкілля стосується кожного жителя Планети.

Переглядів: 575 | Додав: lan-metod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: