Лановецький РМК

Меню сайту
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Лановецька ЗОШ №1
Борщівська ЗОШ
Юськовецька ЗОШ
Ванжулівська ЗОШ
Загірцівська ЗОШ
Іванковецька ЗОШ
Молотківська ЗОШ
Москалівська ЗОШ
Передмірська ЗОШ
Якимівська ЗОШ
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 121
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Репозитарій

Головна » 2014 » Листопад » 17 » Виїзний семінар учителів художньої культури
16:47
Виїзний семінар учителів художньої культури

               11 листопада 2014 року учителем художньої культури Буглівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лобунем Іваном Марковичем було організовано та проведено екскурсію з учителями художньої культури на тему «Пам’ятки культури і мистецтва рідного краю».

Перша зупинка відбулась у замковому комплексі нащадків Дмитра Корибута, князів Збаразьких - Вишневецьких – Збаразькому замку.

Другий поверх відкриває багату колекцію сакрального мистецтва, яке об’єднує три стаціонарні виставки. У цих експозиційних залах Замкового палацу зібрано колекцію ікон XVII – І пол. XХ століть із культових споруд Збаразького району. Більшість ікон відреставровані художником-реставратором І категорії станкового та олійного живопису Магінським Володимиром Дмитровичем. Також цікавими є речі церковного вжитку, що розміщені у залах сакрального мистецтва. Зокрема це: літографії та стародруки, культові та богослужбові книги, обрядові предмети для здійснення храмових богослужінь. Двостороння ікона-хоругва поповнила колекцію сакрального мистецтва Збаразького замку Національного заповідника «Замки Тернопілля». З одного боку зображена Володимирська Пресвята Богородиця, а з іншого – Хрещення Господнє (друга половина ХVІІІ ст.).

 

Особливе місце в експозиції займають роботи Іоанна Георга Пінзеля. Українським Мікельанджелом називають галицького скульптора XVIII ст. Іоана Георгія ПІНЗЕЛЯ. Його праці можна знайти у різних куточках Західної України, а також у музейних збірках світу. 2007 рік в Україні був проголошений роком Пінзеля.

Друга зупинка відбулась у Тернопільському краєзнавчому музеї, зокрема, як продовження, у музеї Пінзеля. Віра Стецько провела змістовну екскурсію. Учасники переглянули відеофільм про роботи художника та ознайомилися з експозицією музею.

Переглядів: 624 | Додав: lan-metod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: